Tuesday, December 11, 2007

Nur Serter, 'Atatürkçülük gençleri robotlaştırıyor' demiş

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=624020

Zaman , 12 Aralık 2007, Çarşamba

Nur Serter, 'Atatürkçülük gençleri robotlaştırıyor' demiş


Prof. Dr. Nur Serter, kitabında, içi boşaltılmış hamasi kalıpların Atatürk milliyetçiliği diye sunulduğunu söylüyor. Serter, bir dergideki yazısında da doçentliği Beyti Dost tarikatının gücüyle aldığını anlatmıştı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in, Atatürkçülüğe ağır eleştiriler getiren başka bir kitabı daha ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Serter, "Dinde Siyasal İslam Tekeli" isimli kitabında Atatürkçülüğü 'dar kalıplar' diye nitelemişti. Serter, 'İnsan Merkezli Eğitim' isimli kitabında fanatik Atatürkçülüğün düşünemeyen robot gibi insan yetişmesine sebep olduğunu anlatırken, Atatürkçü kalıplara sığınarak düşünmeyen insan yetiştirme eylemine son verilmesini istiyor. Serter, Atatürk milliyetçiliğini "İçi boşaltılmış hamasi kalıplar." olarak nitelendiriyor.

Serter'in, 'İnsan Merkezli Eğitim' isimli kitabı 1997'de Sarmal Yayınevi tarafından yayımlanmış. Kitabın 133. sayfasında Serter, gençleri Atatürkçülük dışındaki fikirlere kapamanın demokratik olmayacağını şöyle anlatıyor: "Atatürkçülük, kendini koruyamayacak kadar zayıf temellere mi oturtulmuştur ki, onu tartışmaya açmak vatana ihanetle eşdeğer tutulmaktadır? Bütün bunların ötesinde, gençliğe Atatürk milliyetçiliği diye sunulan, içi boşaltılmış hamasi kalıpların ardına sığınarak, Atatürkçü gençler yetiştirmede başarı elde edilmiş midir?"

Serter, 10 yıl önce yazdığı kitabının 138. sayfasında o günlerde "fanatik Atatürkçülerin" nelere yol açtığını şu sözlerle anlatıyor: "Gençliğin kimi beğenip beğenmeyeceğine, neyin yanlış ya da doğru olduğuna, hangi inanca bağlanıp bağlanmayacağına, hangi tutum ve davranışın erdem olması gerektiğine karar vermek için Atatürk'ten teyit arar duruma getirilmesi, zaman içinde bireyin aklına, mantığına, düşüncesine, kararlarına olan güveni zedelemekte, robot insan üretimini hızlandırmaktadır. Atatürk gibi akla değer veren bir lideri kullanarak düşünemeyen insan yetiştirmek, ancak Atatürkçülüğü anlayamayan fanatik Atatürkçülerce başarılabilirdi..."

Beyti Dost tarikatını övmüştü

Nur Serter, daha önce de bir dergide kaleme aldığı yazıda, doçentlik sınavını dünyayı yönettiğine inandığı 'Beyti Dost' isimli bir tarikatın ruh gücüyle kazandığını söylemişti. Tarikatın yayın organı 'Sevgi Dünyası' dergisinde 1984 yılındaki sınav anını anlatan Serter, kendisini sevmeyen jüri başkanının düşüncesinin Beyti Dost'un gücüyle değiştiğini iddia ediyor.

Erkan Acar
12 Aralık 2007, Çarşamba


-------------------------------------

No comments: